Theologische verdieping

THEOLOGISCHE VERDIEPING GRONINGEN (TVG) START OP 30 SEPTEMBER 2019

MET OPEN COLLEGE SPIRITUALITEIT EN NATUUR

TVG Groningen start dit najaar met iets nieuws. Kortdurende colleges voor ieder, die geïnteresseerd is in religie en spiritualiteit. Dit najaar starten we deze Open Colleges met Spiritualiteit en natuur, gegeven door onze docent spiritualiteit en dogmatiek Just van Es, predikant in Huizinge en godsdienstfilosoof. Een korte inhoud van de cursus:

Spiritualiteit en natuur.

Het Westerse Christendom is een rijke traditie. Tegelijk worden we ons er steeds meer van bewust dat zij ook grote beperkingen heeft. Een daarvan is  dat de natuur er nogal bekaaid van af lijkt te komen. En onze verhouding tot de natuur blijkt juist van zo groot belang, voor ons milieu, voor onze plek daarin, en voor onze eigen ziel. Maar er waren vanaf het allereerste begin ook andere bewegingen die op gang werden gebracht door de persoon van Jezus dan de Romeinse stroom die zo bepalend is geweest voor onze huidige kerken en theologieen. 

Op deze avonden lezen we teksten uit twee andere tradities die vandaag weer grote zeggingskracht blijken te hebben voor veel mensen binnen en buiten de kerken: de Keltische en de Nestoriaanse. De Keltische heeft grote invloed gehad met name in de Angelsaksische gebieden en is daar nog steeds een de grond mee bepalende laag. De Nestorianen trokken al heel vroeg naar het Oosten, gingen de dialoog aan met Oosters denken en werden een levende beweging in het oude China.  En in beide speelt de natuur een grote rol.  Kunnen zij ons nieuwe inspiratie geven? 

Data:                maandag  30 september, 14, 28 en 4 november 2019

Inleider:           ds. Just van Es

Plaats:             Willem Lodewijk Gymnasium lokaal – lokaal 1.6 

Tijd:                 van 19.30 – 22.00 uur

Kosten:            € 40,– voor de vier avonden ( € 60,– voor paren).

Inschrijven is mogelijk via de website: www.tvg-groningen.nlof via een mail naar cursusadministratie: administratie@tvg-groningen.nl

Voor meer details of aanmelding, bezoek onze website www.tvg-groningen.nlof neem contact op met de cursusleider ds. Bert L. van der Woude, tel: 0597-422112.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.