Bericht van onze kerkelijk werker

Maart 2020

Beste gemeenteleden, 

We beleven bijzondere tijden. Nederland staat voor een behoorlijk gedeelte stil. Er zijn kwetsbare groepen en veel mensen voelen verwarring en spanning. Het coronavirus zet de boel op zijn kop. Het voelt soms onwerkelijk aan. Er zijn zorgen en ook angst misschien, worden de meeste mensen ook echt ziek door dit virus?  Hoe erg wordt het allemaal?

Allerlei activiteiten zijn gestaakt en opgeschort.

Ook kerkdiensten en vergaderingen gaan voorlopig niet door. Gelukkig is er de tv en de computer, zodat we op die manier wel vieringen kunnen volgen.

Er is een sterk beroep op ons allemaal gedaan om voorzichtig te zijn, zelfs onze premier heeft daartoe opgeroepen. Dat betekent voor mij dat het bezoekwerk tijdelijk anders zal moeten.

Het is mijn bedoeling om voorlopig met name de telefoon en/of de mail te gebruiken. Dat zijn ook prima manieren om contact met elkaar te hebben.

In deze ongewone situatie waarin we terecht zijn gekomen met z’n allen, kunnen mensen zich gemakkelijk alleen voelen en met allerlei vragen zitten. Het kan dan helpen om even met iemand te praten.

Het is uiteraard altijd mogelijk om mij te bellen. Even samen via de telefoon alles delen kan belangrijk zijn. Ja, ook als u gewoon even wilt praten, vind ik het prima dat u contact met mij zoekt. 

En wilt u liever iets van uw vragen en gedachten opschrijven, u kunt mij ook een mail sturen. Ook dan kunt u een reactie  verwachten.

Laten we proberen om op deze manier elkaar nabij te zijn. Zeker ook als we elkaar nog niet eerder gesproken hebben.

Verder zal er in het kerkgebouw in de komende weken op dinsdagochtend vanaf half 11 de mogelijkheid zijn om een kaarsje aan te steken en bijvoorbeeld even te bidden. Er ligt ook een gebed als voorbeeld.

Ook is er iemand aanwezig om uw zorgen mee te delen.

We beginnen hiermee op dinsdag 31 maart.

Van mijn kant wens ik u alle sterkte in deze onzekere tijden. Moge God ons omringen met zijn liefde en barmhartigheid.

Een hartelijke groet,

Pastor Ate Klomp

Telefoon: 06 336 334 17,

Mail: a.j.klomp56@gmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.